100.000ste bezoeker voor tentoonstelling Nordic Art 1880-1920

bezoeker522Vandaag mocht het Groninger Museum de 100.000ste bezoeker voor de tentoonstelling Nordic Art 1880-1920 verwelkomen. De heer Vliek uit Hardenberg kreeg een bos bloemen en de catalogus over de tentoonstelling overhandigd door directeur Andreas Blühm.

De tentoonstelling Nordic Art 1880-1920 is een overzicht van 19e en 20e eeuwse Noord-Europese schilderkunst. De prachtige landschappen, portretten en taferelen uit het dagelijkse plattelandsleven tonen zowel overeenkomsten als verschillen tussen de landen. Het is een ode aan de volken en culturen van de Noordse landen.

Groninger Museum LIVE
Dit evenement staat geheel in het teken van Nordic Art 1880-1920. Dichters, kunstenaars, muzikanten en dansers hebben zich laten inspireren door de schilderijen. De avond bestaat uit performances, optredens en korte voorstellingen. De volgende, en tevens laatste, editie is op vrijdag 3 mei.

Workshop
Op zondag 28 april van 14.00 tot 16.00 uur is er een workshop voor jong en oud. Deelnemers worden uitgedaagd de betoverende sfeer van de tentoonstelling Nordic Art 1880-1920 te vangen door te ‘schilderen’ met papier. Spelen met licht speelt hierbij een belangrijke rol.

Audiotour
Bij de tentoonstelling is een audiotour verkrijgbaar. Diverse internationale, nationale en lokale bands en singer-songwriters schreven liedjes bij de kunstwerken.

Met dank aan
De tentoonstelling is mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van de Stichting Fondsbeheer Culturele Relatie-evenementen Gasunie en GasTerra.
Subsidiënten: Gemeente Groningen, Provincie Groningen,
Begunstiger: de BankGiro Loterij.
Sponsor: AON, Arts & Humanities Research Council, SRC–Cultuurvakanties.

De tentoonstelling is te zien tot en met 5 mei 2013.

Bron en foto: Groninger Museum
Dit bericht is geplaatst in Kunst, Museum, Nieuws met de tags , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *