100.000ste bezoeker voor tentoonstelling Werkman

groninger mueum_1042100.000ste bezoeker voor tentoonstelling H.N. Werkman (1882-1945). Leven & Werk in Groninger Museum

Vandaag mocht het Groninger Museum de 100.000ste bezoeker van de tentoonstelling H.N. Werkman (1882-1945). Leven & Werk verwelkomen. De 21-jarige Sifra Thuss uit Groningen ontving een bos bloemen en de catalogus van de tentoonstelling uit handen van Karina Smrkovsky, hoofd communicatie van het museum. De tentoonstelling is nog te zien tot en met zondag 1 november.

Catalogus genomineerd voor Beste Groninger Boek
De catalogus H.N. Werkman (1882-1945). Leven & Werk is door Stichting Literaire Activiteiten Groningen genomineerd voor Beste Groninger Boek in de categorie non-fictie. Op zaterdag 7 november wordt het winnende boek bekendgemaakt tijdens het literaire festival Het Grote Gebeuren in Groningen. Inmiddels zijn ruim 8500 exemplaren van het boek verkocht.

Over de tentoonstelling
De Groninger drukker en kunstenaar Hendrik Nicolaas Werkman werd vlak voor het einde van de Tweede Wereldoorlog door de bezetter gefusilleerd. In 2015 herdenkt het Groninger Museum zijn zeventigste sterfdag met de overzichtstentoonstelling H.N. Werkman (1882- 1945) Leven & Werk. Er zijn niet alleen druksels en schilderijen te zien, maar ook experimenteel drukwerk en bijzondere publicaties uit de oorlogsjaren. Ook is de handpers te zien waarop Werkman zijn druksels maakte.

Foto: Groninger Museum

Dit bericht is geplaatst in Cultuur, Geen categorie, Kunst, Museum, Uitgaan met de tags , . Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *