17 mei dag van de stadslandbouw

tuin in de stadZaterdag  17 mei was de Nationale Dag van de Stadslandbouw. “ Stadsboeren” stelden hun tuin open voor publiek.

Deze tuinen zijn ingericht in kader van de eetbare stad. Eetbare stad is een initiatief van gemeente Groningen en de Natuur en Milieufederatie Groningen om de stad groener en gezelliger te maken. Mensen worden gestimuleerd om alleen of samen ( bijvoorbeeld met de buren) een moes-, fruit- of kruidentuin aan te leggen in het openbaar groen!

Op diverse locaties kon men terecht voor informatie of om zelf wat te doen. Zo ook bij tuin in de stad, aan de Friesestraatweg 137a. Op het voormalige ACM-terrein hebben tientallen mensen een “tuinbak” ter beschikking waar men zijn/haar eigen groenten of  planten kan verbouwen. Dit in kader van de eetbare stad. Tuin in de stad facciliteerd de mensen om een tuin aan te leggen op het voormalige ACM-terrein. Zo wordt voorzien van een bak, grond en kan men er terecht voor pootgoed, zaden  en informatie. Tuin in Stad heeft overigens ook een zadenbank, waar men zaad voor diverse groenten en andere gewassen kan ruilen met andere aanbieders. http://www.detuinindestad.nl/

Dit bericht is geplaatst in In beeld, Natuur met de tags . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *