Snertduel in de keukens van het Alfa-college

nederland 2016, groningen, lewenborg, snert- en stampotkampioenschappen 2016, alfa college, kluiverboom

Vandaag, 19 februari, vinden de WK Snertkoken en het WK Stamppotkoken plaats vinden in de prachtige keukens van het Alfa-college aan de Kluiverboom 3 in Groningen. Deelnemers en bezoekers werden weer hartelijk ontvangen door een klas die het gastheerschap verzorgde.

De belangstelling voor deelneming aan de 22ste editie van het WK SNERTKOKEN en de 15de editie van het WK JONGENS van de Klei HOLLANDSCHE STAMPPOT is groot. De deelnemers komen uit het hele land en werden gevolgd door veel landelijke media.

Op een aantal video schermen konden bezoekers de verrichtingen in de keuken goed te volgen en het Alfa-college was dan ook helemaal in de snert en stamppot sfeer.

Een deskundige jury beoordeeld de verschillende onderdelen waarop punten geven woreden aan de deelnemers, zoals smaak – geur – kleur – ingrediënten – hygiëne –tijd – bereiding – presentatie en originaliteit. De deelnemers strijden om de zilveren snertslaif en de zilveren stamppot- opscheplepel. Daarnaast zal de winnaar van het WK Jongens van de Klei Hollandsche stamppot de Jongens van de Klei bokaal ontvangen.

Foto’s: FocusGroningen

Dit bericht is geplaatst in Nieuws met de tags , . Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.