Actiegroep gaat strijd aan met fietsendieven

Laatst bijgewerkt op

Vijf studenten uit Groningen gaan de strijd aan met één van de meest
vicieuze problemen uit de stad: fietsendiefstal. De groep heeft mysterieuze ‘tags’
verspreid op honderden fietsen rond de Grote Markt. Hiermee willen ze aandacht te
vragen voor het fietsendiefstal probleem in de stad.

De actie ‘ByeCycle’ is opgezet door vijf studenten van de Minerva Academie van Popcultuur in Leeuwarden. “Er worden in de stad nog altijd veel te vee fietsen gestolen die vervolgens ’s nachts voor een prikkie worden verkocht aan beschonken studenten. Die fiets wordt vervolgens verwaarloosd achtergelaten omdat reparaties soms tweemaal zoveel bedragen als het aankoopbedrag. “

Vicieuze Cirkel
“Het lijkt erop dat er een onoplosbare situatie gaande is waarin fietsendieven worden beloond voor hun criminele activiteiten. Naar onze mening zijn de studenten zelf de enigen die de cirkel kunnen doorbreken. De dieven zullen blijven stelen zolang er een aanzienlijke vraag blijft naar goedkope fietsen. Daarom komen wij in actie en spreken we de doelgroep aan op hun gedrag” aldus Lennart Roelofsen, woordvoerder van ByeCycle.

De Actie
Op donderdagavond 28 maart is actiegroep ‘ByeCycle’ op pad gegaan om honderden fietsen van tags te voorzien met een ludieke boodschap over fietsendiefstal. Ook staat er een link naar de gelijknamige Instagram pagina: @byecycle050.

Instagram Pagina
Op deze pagina staan handige tips om fietsendiefstal te voorkomen en is zichtbaar hoe de
studenten het probleem in stand houden. De groep hoopt hiermee op een laagdrempelige manier de studenten iets bij te leren over hun aandeel in het fietsendiefstal probleem en willen ze met de tips een helpende hand bieden.

Foto: Menno van Zanten.

Dit bericht is geplaatst in Nieuws met de tags , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *