3D-wegontwerp Aanpak Ring Zuid Groningen | Update

In opdracht van projectbureau “Aanpak Ring Zuid”, een samenwerking tussen gemeente en provincie Groningen en Rijkswaterstaat, heeft BonoTraffics het gehele 3D-wegontwerp van de Ring Zuid Groningen gemaakt. De ontwerpen zijn getoetst met microsimulaties in Vissim.

Het Ontwerp Tracé Besluit (OTB) is gepubliceerd en de periode van inspraak loopt. Om het complexe ontwerp te verduidelijken aan belangstellenden heeft het projectbureau meerdere producten ontwikkeld om te laten zien op de website en tijdens informatiebijeenkomsten. Een belangrijk product waarvan gebruik wordt gemaakt zijn 3d-filmbeelden van het ontwerp. Deze zijn door BonoTraffics bv ontwikkeld in samenwerking met XKP.

Voor het eerst zijn ook realistische simulatieresultaten in deze 3D ontwerpbeelden opgenomen. Hierdoor wordt het verkeer zo realistisch mogelijk weergegeven met verschillende rijsnelheden, in- en uitvoegen en passeerbewegingen. Het verkeer rijdt ook op verschillende niveaus over elkaar heen.

Beelden spelen in toenemende mate een belangrijke rol binnen complexe ontwerp- en communicatieprocessen. BonoTraffics heeft de specialisten in huis om dit te maken van begin tot eind.

Video: Aanpak Ring Zuid

Dit bericht is geplaatst in Nieuws met de tags . Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.