4 mei nationale dodenherdenking

dodenherdenking 4 mei 2014-joshuakeller-7450Nadat eerder op de dag op diverse herdenkingsplaatsen, bloemkransen en bloemstukken waren geplaatst bij  monumenten in en rondom de stad, werd ’s avonds invulling van de nationale dodenherdenking gegeven.

Na kranslegging bij het Joods Monument door burgemeester Ruud Vreeman (als interim burgemeester vertegenwoordiger van het Gemeentebestuur van Groningen) Stichting 4 Mei Herdenking Groningen en de Joodse Gemeente, werd in stille tocht, begeleid door Gruno’s Postharmonie gelopen naar het Martinikerkhof. 

Hier werd bij het oorlogsmunument St. Joris en de draak, gemaakt door professor L.O. Wenckebach, diverse kransen en bloemstukken gelegd nadat eerst 2 minuten stilte werd gehouden in herdenking van de slachtoffers (burgers en militairen ) uit de tweede oorlog en allen omgekomen , in oorlogssituaties en vredesmissies na de tweede wereld oorlog. De kranslegging vond plaats door vertegenwoordigers van de provincie, het  gemeente bestuur, diverse maatschappelijke organisaties en bevolkingsgroepen.

Het Wilhelmus en de overige gewijde muziekale omlijsting werd uitgevoerd door
door het Chr. Harmoniegezelschap “Patrimonium” respectievelijk Gruno’s Postharmonie.

 

Dit bericht is geplaatst in Nieuws met de tags , . Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *