4 Mijl van Groningen met record aantal deelnemers

Persconferentie 4 Mijl van Groningen 2015-9368Komende zondag gaat voor de 29ste keer de 4 Mijl van Groningen van stad met maar liefst 23.000 deelnemers waarbij de organisatie rond de 90.000 toeschouwers verwacht. Ook dit jaar strijdt de absolute wereldtop voor een podiumplek met maar liefst 7 WK Beijing deelnemers; Abrar Osman, Conseslus Kipruto, Yomif Kejelcha, Dennis Licht, Viola Kibiwot, Hyvin Kiyeng, Mareen Koster en Thijmen Kupers. Zij waren allen aanwezig tijdens de perconferentie vanmorgen ten kantore bij Menzis. Het laastste jaar voor Grietje Pasma als Race Director van de 4Mijl. Zij zal dan ook om 13.00 uur het startschot geven voor deze editie.

Naast de 4Mijl wordt zaterdagavond om 20.15 het startschot door Viola Kibiwot gegeven voor de 4Mijl4You. Dit evenement is ontstaan door de vele vragen of er tijdens de 4Mijl gewandeld mag worden, of er honden mee mogen etc. Of je nu op je skates, fietsend, in je rolstoel, met je kinderwagen wilt meedoen, het is allemaal mogelijk.

4 Mijl steunt het Jeugdsportfonds Groningen
Sporten is belangrijk voor kinderen. Naast het feit dat sporten belangrijk is om overgewicht bij kinderen tegen te gaan, komen kinderen door te sporten ook in contact met andere kinderen en leren zo spelenderwijs, in een nieuwe sociale omgeving, andere regels en omgangsvormen. Regels die ze vaak thuis en op school niet meekrijgen. Investeren in sporten voor kinderen betekent voor hen een grotere kans op een goede toekomst en verkleint de kans op buiten de boot vallen en negatief gedrag. Het Jeugdsportfonds geeft sportkansen aan kinderen vanaf 4 tot 18 jaar die leven in gezinnen waar niet genoeg geld aanwezig is om lid te worden van een sportvereniging. Voor die kinderen betaalt Jeugdsportfonds de contributie en in bepaalde gevallen de sportattributen.

Tijdens de 4 Mijl lopen zo’n 40 Bekende Groningers mee. Zij hebben van hun deelname een sponsorrun gemaakt, om een zo’n hoog mogelijk bedrag voor alle kinderen te krijgen. Wil je weten wie er meelopen? Bekijk dan het overzicht van Charity Run deelnemers en moedig jouw favoriet aan op zondag 11 oktober a.s.!

Foto’s: Siebrand Wiegman

Dit bericht is geplaatst in Nieuws, Sport met de tags . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *