4Mijl van Groningen weer een groot succes

De 36e Editie van de 4 Mijl van Groningen: Een Feest van Gemeenschap, Gezondheid en Prestatie

Filmon Tesfu was de winnaar bij de mannen – © 2023 Geert van Duinen
Sarah Lahti werd winnaar bij de vrouwen – © 2023 Geert van Duinen

Groningen, een stad bekend om haar historische charme en bruisende energie, vierde opnieuw een van haar meest geliefde tradities: de 4 Mijl van Groningen. De 36e editie van dit iconische hardloopevenement vond plaats op een heldere herfstdag, waar duizenden deelnemers en toeschouwers zich verzamelden voor een dag vol opwinding, gemeenschapsgeest en sportieve prestaties.

Mini 4 mijl
De dag begon met een nieuw onderdeel: de Mini 4 Mijl. Kinderen tussen 4 en 11 jaar oud liepen een deel van het parcours naar de finish op de Vismarkt.

Een Dag van Gemeenschap
De 4 Mijl van Groningen is niet alleen een sportevenement, maar ook een viering van gemeenschap. Lokale bewoners, studenten en bezoekers kwamen samen om de deelnemers aan te moedigen langs het schilderachtige parcours dat door de straten van Groningen slingert. Langs de kant van de weg juichten enthousiaste toeschouwers voor vrienden, familieleden en onbekende hardlopers, wat een gevoel van saamhorigheid en aanmoediging creëerde.

Charity Run
Bij de Charity Run waren Arjan Robben en Erben Wennemars weer van de partij. Zij haalden met andere deelnemers, en door donaties van de 4 mijl-deelnemers een brdrag van € 50.115,– op voor het jeugdfonds Sport en Cultuur.

Het is een feest
De 4 Mijl van Groningen is niet zomaar een hardloopwedstrijd; het is een viering van de menselijke geest, vastberadenheid en gemeenschap. Het brengt mensen samen, inspireert gezondheid en welzijn, en viert de triomfen van de menselijke prestatie. Terwijl de deelnemers de finishlijn overschrijden en het publiek hen toejuicht, wordt de essentie van de 4 Mijl van Groningen vastgelegd: een viering van leven, liefde en lopen.

Foto’s: Siebrand Wiegman

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *