63 procent inwoners stad Groningen heeft rookmelder in huis

rookmelderBijna twee derde van de inwoners van de stad Groningen heeft een werkzame rookmelder in de woning. Dit is gebleken uit onderzoek door Onderzoek & Statistiek van de gemeente Groningen.

Ten opzichte van 1996 is dit een enorme toename: destijds had driekwart nog nooit over rookmelders nagedacht en had slechts acht procent een in huis.  Naast het feit dat inwoners zich meer bewust zijn van brandrisico’s speelt ook een rol dat sinds 2003 nieuwbouwhuizen standaard zijn uitgerust met rookmelders.

Rookmelders redden levens
Bij brand vallen de meeste slachtoffers door het inademen van rook. Snelle ontdekking van rook is dan ook van levensbelang. Daarom stimuleert de brandweer inwoners via diverse campagnes al jaren om een goed werkende rookmelder aan te schaffen. Deze kost nog geen tien euro en is te koop bij bouwmarkt en warenhuis.

Onderzoek
Weinig rookmelders in de stad Groningen vinden we in De Wijert, Corpus den Hoorn en Grunobuurt. Hier heeft minder dan de helft een werkende rookmelder in huis. Juist veel melders zien we in Nieuw-West, Paddepoel-Zuid en Centrum, bij meer dan 70% van de inwoners.

Foto: Google.com
Dit bericht is geplaatst in Achtergrond, Nieuws met de tags , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *