9e editie Cinekid op locatie Groningen

9e editie Cinekid op locatie Groningen, 17 t/m 23 oktober, Groninger Forum

naamloos-Het is bijna zover; de ballonnen worden opgeblazen, de films worden binnengehaald, de laatste punten op de i en de eerste stoelen al bijna op hun plek gezet. Cinekid, het media- en kinderfilmfestival voor kinderen van 4 – 12 jaar, komt er aan..

Films
Cinekid Groningen trapt af met de spannende en zwierig getekende animatiefilm Phantom boy, over de 11-jarige spookjongen Leo uit New York die onzichtbaar kan worden en door muren kan vliegen.  Daarnaast wordt de betoverende en bemoedigende film is Het Vlindermeisje vertoond. Een veelgeprezen film over de vijfjarige Sara die – als ze heel gelukkig is – kan vliegen.

Cinekid is altijd al veel meer geweest dan alleen een podium voor kinderfilms. Inmiddels zijn het Reuze-mini Medialag en de workshops begrippen: in zaal 2 en in de bovenfoyer zijn werkplaatsen ingericht waar kinderen, geïnspireerd door films en filmtechnieken hun creativiteit kunnen botvieren of gewoon lekker kunnen opgaan in spelletjes en (virtuele) werelden.

Reuze-mini Medialab
Het Reuze-mini Medialab is weer van de partij tijdens Cinekid Groningen. We hebben als altijd bijzondere installaties zoals de Paperdude VR, waarbij je op een echte fiets, met een Virtual Reality bril op je hoofd, een parcours aflegt en het Filmspel waar je in een mini stop-motion filmstudio zelf aan de slag kunt met je eigen film! Ook zijn er weer verschillende games bereid zoals Pillo waarbij je kussen je controller is en PongCNC, hier kun je in plaats van tegen een beeldscherm, tegen een echte machine strijden. Zaal 2 wordt omgebouwd tot een grote digitale speeltuin, waar je kunt brullen als een leeuw, dromen, gamen, animeren…zelfs koken en tekenen.

Workshops
Van de vele workshops springt Bouw je eigen Virtual Reality bril – dé hit van het Cinekid Festival 2014 in Amsterdam – eruit. Deze workshop combineert techniek-, nieuwe media- en kunst. Hier kun je je eigen virtual reality-bril van hout maken. Andere opvallende workshops zijn Rijdende robots, waarbij je leert hoe je eenvoudig een robot maakt die zonder software toch heel ‘slim’ kan zijn en Elektrisch tekenen, waar je met bijzondere verf elektronica aan elkaar kunt verbinden en de raarste dingen kan maken!

Foto: Cinekid/Groninger Forum

Dit bericht is geplaatst in Cultuur, Nieuws, Uitgaan met de tags , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *