Aanleg Warmtenet Noordwest van start

Vanmiddag de openingsbijeenkomst van de start van de aanleg van de infrastructuur voor het Warmtenet Noordwest in de Energy Barn op het Zernikecomplex. Presentator Arno van der Heyden zorgde op zijn eigen wijze voor ontspannen en gezellige interviews over het onderwerp geothermie waar velen van de aanwezigen al bij eerdere presentaties aanwezig waren of deelgenomen hebben aan de wijksafari’s.

Energy Barn is de plek waar veel gesproken wordt over energietransitie processen. Op het Zernikecomplex herrijst hopelijk zo snel mogelijk een kenniscentrum. Samen weten we meer en met kennis delen wordt snelheid gemaakt op weg naar een duurzame toekomst.

Wethouder Matthias Gijsbertsen en directeur Waterbedrijf Riksta Zwart keken terug op het proces vanaf de jaren 2012. Een compliment voor de wijze waarop zij het proces in gang gezet en vandaag feestelijk mogen inluiden met het leggen van de eerste buizen aan Blauwborgje. Het Waterbedrijf doet al 140 jaar in transport van water en het is dan ook logisch te noemen dat zij ook betrokken zijn bij het transport van warm  water.

Warmtenet is een bijdrage in de reductie van de aardgaswinning op weg naar de duurzaamste stad van Nederland. Dat niet alleen, Groningen moet de kennisprovincie worden als het gaat om alles wat met energie van doen heeft. Zeker ter compensatie van de gevolgen van de gaswinning en op weg naar het ontwikkelen van allerlei innovatieve alternatieven op één van de mooiste kenniscentra  van Nederland het Zernike. Een broedplaats voor ondernemers en studenten.

Foto’s: Jan Hendrik van der Veen & FocusGroningen.

 

Dit bericht is geplaatst in Nieuws, Politiek met de tags . Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *