Academie van Bouwkunst realiseert levende gevel

De Academie van Bouwkunst aan de Zuiderkuipen 19, is vandaag, zaterdag 4 maart, tijdens de Open Dag binnenstebuiten gekeerd. De Academie zette deuren en ramen van het pand wagenwijd open voor een kijkje in de keuken.

Rond 13:00 uur gingen architectuurstudenten van start om een levende gevel aan de Academie van Bouwkunst te realiseren. Topfotograaf Merlijn Doomernik liet alles wat er zich in en om de Academie afspeelt aan de gevel hangen: studenten, docenten, collegemeubilair en meer.
Stadsbouwmeester Jeroen de Willigen metselde om 13:30 uur de eerste student aan de Academie.

De wereld van de architectuur en bouw is ingrijpend veranderd. Er zijn nieuwe thema’s, nieuwe verhoudingen, nieuwe structuren en andersoortige opdrachten. Maar één ding is duidelijk geworden; aan innovatieve ontwerpen en creatieve oplossingen is onverminderd behoefte. En aan slimme ondernemende architecten is misschien wel meer behoefte dan ooit. Architecten die in staat zijn om kansen te creëren. Zij zullen een belangrijke rol spelen bij het vinden van oplossingen voor maatschappeijke opgaven en het creëren van een gezonde en duurzame leefomgeving en gebouwen. En zo’n architect word je aan de Academie van Bouwkunst Groningen.

De Academie van Bouwkunst Groningen biedt een vierjarige deeltijd Masteropleiding Architectuur. De opleiding volgt op de Bacheleropleidingen Bouwkunde/Architectuur 1e Fase, Bouwkunde Algemeen en Interieurarchitectuur en leidt mensen op tot architecten met een academisch denk- en werkniveau.

De Academie biedt je de kans om architect te worden in een studie- en werkomgeving die middenin de beroepspraktijk staat. Tijdens de opleiding leer je ontwerpen aan de hand van wisselende opgaven gekoppeld aan actuele en maatschappelijk relevante ruimtelijke vraagstukken. Tegelijk maak je direct deel uit van de beroepspraktijk. Je komt al tijdens je studie in aanraking met de realiteit van de architectuurwereld en bouwt een schat aan kennis, vaardigheden en persoonlijke vorming op. Zo leer je dubbel zoveel, dubbel zo snel.

Foto’s: Jan Hendrik van der Veen

Dit bericht is geplaatst in Nieuws met de tags , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *