Academisch Jaar geopend in de Martinikerk

Academisch jaar 2016-7318Rector magnificus Elmer Sterken heeft vanmiddag in de Martinikerk het Academisch Jaar 2016-2017 geopend. In zijn speech ging Sterken onder meer in op het belang en de invloed van digitalisering op de samenleving en de sleutelrol hierbij voor het wetenschappelijk onderwijs en onderzoek.

Max van den Berg
Een hoogtepunt tijdens de feestelijke ceremonie was de uitreiking van de Ubbo Emmiuspenning voor maatschappelijke verdiensten aan Max van den Berg, oud-commissaris van de Koning in Groningen.

Van den Berg ontving de penning omdat hij zijn talenten tijdens zijn carrière geheel heeft ingezet voor de publieke zaak op regionaal, landelijk en Europees niveau. Zijn bijdrage aan de belangenbehartiging voor de Groninger bevolking en maatschappij zijn van grote waarde. Van den Berg roemde in zijn dankwoord de samenwerking tussen stad, provincie en universiteit: ‘Internationale allure en regionale inbedding. De universiteit heeft de wereld naar Groningen gebracht. Al sinds 1614.’

Academisch jaar 2016-7364Sustainable Society Impact Award
Burgemeester Peter den Oudsten, reikte de eerste Sustainable Society Impact Award uit, aan Steven Forrest. Het onderzoek van Steven richt zich op veerkracht bij overstromingen. De prijs bestaat o.a. uit een cheque van € 1000,–.

Foto’s: Siebrand Wiegman & Jan Hendrik van der Veen

Dit bericht is geplaatst in Nieuws met de tags , , , . Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.