Actievoorders bezetten Shell-tankstation Europaweg/Sontplein

Ongeveer 25 actievoerders hebben het Shell-tankstation aan de Europaweg in JouwStad bezet. Shell en de NAM ruïneren Groningen en dat moet stoppen, stellen de actievoerders.

De verhalen van Shell en ExxonMobil daar hebben de actievoerders de buik vol van en zij vinden dat het slopen van de monumentale panden per direct gestopt moeten worden. Verder vinden ze, net als vele Groningers, dat de schade ten gevolge van de gaswinning zo snel mogelijk vergoed moet worden. De blokkade is ook een steunbetuiging aan de actievoerders die vandaag het boorplatform bij Schiermonnikoog bezetten.

Shell is 50 procent aandeelhouder van de NAM, het bedrijf dat verantwoordelijk is voor de aardgaswinning in de provincie. De NAM kan niets goed meer doen in de ogen van de Groningers vanwege de langdurende meningsverschillen over de afwikkeling van de schade door de aardbevingen.

De actievoerders hebben een blokkade met spandoeken voor de ingang van het tankstation opgeworpen. Het is onduidelijk hoelang de blokkade gaat duren.

Politie
De politie is prominent aanwezig. Het is vooralsnog onduidelijk of die gaat ingrijpen. De exploitant van het station is inmiddels in overleg met Shell.

Foto’s: Siebrand Wiegman

Dit bericht is geplaatst in Nieuws met de tags , , , . Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *