Adviseur Obama dr. Francis Collins komt naar UMCG

Hij leidde het Humane Genoom Project, is directeur van de National Institutes of Health (NIH) én is een belangrijke adviseur van de Amerikaanse president Obama. Tussen de bedrijven door zet dr. Francis Collins voor even voet op Groningse bodem. In het UMCG geeft hij op 18 maart een lezing over Healthy Ageing onderzoek in Amerika. Ook spreekt hij tijdens een wetenschappelijk minisymposium “From genetics to clinics” op 17 maart over het prematuur verouderingssyndroom; een zeldzame ziekte die maakt dat je versneld ouder wordt.

Dr. Collins mag als directeur van het NIH jaarlijks 30 miljard dollar investeren in de medische wetenschap. Hij heeft maar liefst 27 medische onderzoeksinstituten onder zijn hoede, waarvan een zich volledig richt op het thema veroudering. Maar ook in de 26 andere instituten (zoals het nationale hart, long en bloed – en het kankerinstituut) speelt het thema veroudering als risicofactor voor chronische aandoeningen een centrale rol.

Tijdens de lezing op 18 maart zal dr. Collins meer vertellen over de manier waarop in Amerika onderzoek wordt gedaan naar Healthy Ageing, oftewel Gezond Ouder Worden.

Foto’s: Archief Siebrand Wiegman

Dit bericht is geplaatst in Nieuws, Wetenschap met de tags , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *