Afname WW in Groningen

In juni nam in Groningen het aantal WW-uitkeringen af. Met name vanuit uitzendbedrijven, industrie en vervoer & logistiek daalde de WW. Ook onder jongeren liep het aantal WW-uitkeringen terug. De ontwikkeling van de WW verschilt per regio. In de noordelijke provincies is de afname het sterkst van heel Nederland.

Afname WW in Groningen
Eind juni telde Groningen 10.278 WW-uitkeringen. Dat is 3,4% van de Groningse beroepsbevolking. Het aantal WW-uitkeringen in Groningen nam in juni licht af, met 168 uitkeringen (-1,6%) ten opzichte van vorige maand. In voorgaande maanden nam de WW toe. Vooral bij de uitzendbedrijven (bouwberoepen), de industrie en in vervoer & logistiek daalde het aantal WW-uitkeringen.
Vooral de jongeren tot 27 jaar ontvingen vaker een WW-uitkering sinds de uitbraak van het coronavirus. In juni neemt het aantal WW-uitkeringen aan jongeren echter af. Dit komt doordat jongeren vaak werken via uitzendbedrijven en in bouwberoepen. In deze sectoren is in de zomer meer werk. Ten opzichte van vorig jaar ligt het aantal WW-uitkeringen aan jongeren wel veel hoger. Hieruit blijkt de impact van corona op de werkgelegenheid voor jongeren, die veel werken in getroffen sectoren zoals horeca en detailhandel.
De stijging van de WW sinds corona heeft ervoor gezorgd dat het aantal WW-uitkeringen nu hoger is dan een jaar geleden. Eind juni 2020 telde Groningen 2.060 meer WW-uitkeringen (+25,1%) dan in juni 2019.

Foto: Archief Siebrand Wiegman

Dit bericht is geplaatst in Nieuws met de tags , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *