Afperser Jumbo eind januari voor de rechter

Jumbo Cameratoezicht-3291-2De man die vastzit voor het afpersen van de supermarktketen Jumbo verschijnt op 25 januari voor de rechter.

De zaak wordt dan hoogstwaarschijnlijk nog niet inhoudelijk behandeld. Dat bevestigde een woordvoerder van advocatenkantoor Anker & Anker donderdagavond na berichtgeving van RTV Noord.

Vader en zoon
De man (50) werd half oktober in Groningen opgepakt samen met een jongen van vijftien. Volgens mediaberichten gaat het om vader en zoon. De jongen mocht eerder al de cel verlaten, maar hij is nog wel verdachte. Het voorarrest van de man werd eind oktober met negentig dagen verlengd.

Afpersing
De twee worden verdacht van (poging tot) afpersen, de man ook van het plaatsen van explosieven, het tot ontploffing brengen van een explosief en een poging daartoe. Bij twee Jumbo-vestigingen in Groningen werden explosieven geplaatst. Een van de twee bommen ontplofte daadwerkelijk en beschadigde een raam. Een winkel in Zwolle kreeg een verjaardagskaartje met een beetje explosieve stof. De afperser eiste een onbekende hoeveelheid bitcoins, een virtuele munteenheid.

Bron: www.distrifood, Foto: Archief Siebrand Wiegman

Dit bericht is geplaatst in Nieuws met de tags , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *