Aftellen voor The Passion begonnen

inloopbijeenkomst Passion-6421Gisteravond, 5 maart, war er een inloopbijeenkomst aan het Gedempte Zuiderdiep over The Passion voor ondernemers en bewoners die wonen en werken aan de Vismarkt en Grote Markt. Een bijeenkomst die werd ingeleid door wethouder Jan Seton, coördinator The Passion voor de gemeente Groningen. Er komt nogal wat bij kijken om één van de grootste evenementen te organiseren.

Op 17 april zal het hoofdpodium van The Passion op de Vismarkt voor de Korenbeurs verrijzen en zal dit muzikale evenement van de omroepen EO en RKK deze dag gehouden worden in de binnenstad van Groningen en op andere karakteristieke plekken in Groningen.

Bijna 75 procent van de Nederlandse jongeren tussen de 12 en 28 jaar weet niet de betekenis van Pasen is. Voor omroepen EO en RKK, kerken en maatschappelijke partners is dit de reden om te starten met The Passion. Dit evenement brengt het verhaal van Pasen voor een breed publiek tot leven. Dit bijbel verhaal wordt verbeeld en bezongen aan de hand van bekende Nederlandse popsongs. Alles krijgt een eigentijds jasje; we zien Pilatus als gehaaid politicus en ME’ers die Jezus arresteren. Een verteller maakt met behulp van Bijbelteksten verbindingen tussen toen en nu.

Meer dan 2,3 miljoen mensen kijken via de live uitzending mee naar The Passion en er worden tussen de 15.000 en 20.000 mensen verwacht. Rond de duizend mensen lopen in de processie.  Aan dit evenement werken 300 betaalde medewerkers mee en 24 BN’ers spelen mee. Met zeker twintig camera’s wordt dit evenement vanuit Groningen vastgelegd . Het kruis wat wordt gedragen is zes meter lang.

Volgende week dinsdag zal in Hilversum bekend gemaakt gaan worden wie de rol van Jezus zal gaan spelen waar de Groninger wethouder Jan Seton aanwezig zal zijn. Voorafgaand aan dit evenement worden de namen van alle bekende BN’ers  via de media gefaseerd bekend gemaakt.

Vanaf medio maart  is alles over The Passion te vinden op de website: www.passion.groningen.nl en heeft u vragen mail naar thepassion2014@groningen.nl

Dit bericht is geplaatst in Cultuur, Nieuws, Uitgaan met de tags , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *