Alcoholcontrole met bonus in Groningen

DrankflessenDe politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een alcoholcontrole gehouden in Groningen. In totaal moesten 231 bestuurders blazen, daarvan bleken er vijf alcohol te hebben gedronken.

Na een ademanalyse bleken drie van hen hadden daadwerkelijk te veel alcohol te hebben gehad. De twee bestuurders kregen daarvoor een boete van 600 euro en een ander een boete van 390 euro. Ook werd een bestuurder betrapt die geen geldig rijbewijs had. De man was onder invloed van alcohol en blies 650 ug/l. Daarnaast had de bestuurder nog voor zo’n 2000 euro aan boetes openstaan en ook moest hij nog een gevangenisstraf van vijf maand. De verdachte werd dan ook ingesloten.

Zo bleek ook dat een man nog een geldboete van 130 euro moest betalen. Op het Emmaplein kreeg de bestuurder een stopteken waaraan hij niet voldeed en zijn snelheid verhoogde. Via de Stationstraat reed hij het Gedempte Zuiderdiep op en toen de politie hem met het blauwe zwaailicht wilde attenderen op het stopteken wenste hij niet te stoppen. Uiteindelijk reed hij de Haddingestraat in en stopte. Hij werd aangehouden voor het niet voldoen aan een stopteken, het rijden onder invloed(620 ug/l), het niet hebben van een rijbewijs en het negeren van een geslotenverklaring.

Dit bericht is geplaatst in Nieuws, Politieberichten. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *