Alfa-college beste ROC van Noord-Nederland

Zeven topopleidingen in de Keuzegids mbo 2018

Het Alfa-college staat opnieuw in de top van beste ROC’s in Nederland, volgens de vandaag gepubliceerde Keuzegids mbo 2018. Met de zesde plaats op de ranglijst van brede mbo-scholen is het Alfa-college het beste ROC van Noord-Nederland. Op zeven vakgebieden krijgt het Alfa-college het predicaat topopleiding. De opleidingen Sport & Bewegen, Medisch assistent en  Kapper krijgen het zegel van topopleiding voor het vierde achtereenvolgende jaar toegekend. De opleiding Logistiek in Hoogeveen en Hardenberg staat voor het zesde jaar op rij op de eerste plaats in de Keuzegids. 

De laatste jaren heeft het Alfa-college zich genesteld in de top 10 van de landelijke lijst met 42  beoordeelde brede mbo-scholen. Wim Moes, voorzitter College van Bestuur van Alfa-college, is trots op de zesde plaats: “Het is mooi dat we als school opnieuw een toppositie innemen en dat zoveel opleidingen al jaren tot de beste behoren. Een dik compliment voor alle medewerkers die ervoor zorgen dat onze studenten met plezier naar school gaan en hun opleiding met goed gevolg afronden. We blijven investeren in innovatief onderwijs, samen met onze partners in de regio.”

Topopleidingen
Naast de opleiding Logistiek mogen de volgende opleidingen zich een topopleiding noemen (75 punten of meer in de Keuzegids): Sport en bewegen, Media, Publieke beveiliging, Medisch assistent, Kapper,  en Voertuigentechniek. De opleidingen Logistiek, Kapper en Handel en Ondernemen staan op de eerste plaats in hun vakgebied.
De jaarlijkse Keuzegids beschrijft, vergelijkt en beoordeelt het opleidingsaanbod in het mbo. Er wordt gekeken naar het studentenoordeel op basis van de JOB-monitor, het studiesucces en de bevindingen van de Onderwijsinspectie. Voor decanen, scholieren en hun ouders is de Keuzegids een goed middel om zich te oriënteren op een vervolgopleiding in het mbo.

Foto: Ewoud Rooks

Dit bericht is geplaatst in Nieuws met de tags , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *