Alfa-college stimuleert doorstroom naar HBO

Alfa-college-4754Op donderdag 12 maart organiseert Alfa-college Groningen een hbo-informatiemiddag op de locatie aan de Boumaboulevard. Op deze dag komen tien (student)voorlichters van opleidingen van de Hanzehogeschool voorlichting geven aan studenten van het Alfa-college. Zij geven informatie over de opleidingen, praktische zaken op het hbo, aansluiting mbo-hbo en carrièremogelijkheden.

De informatiemiddag is bedoeld voor de voorlaatste en laatstejaars studenten van de opleidingen van het Alfa-college aan de Boumaboulevard. Zij kunnen zich vooraf opgeven voor maximaal twee voorlichtingen. Het is een van de vele activiteiten die het Alfa-college onderneemt om de doorstroom naar het hbo te stimuleren. “Wij vinden het belangrijk dat onze studenten zich voorbereiden op hun toekomst. Of dat nu verder studeren, werken of ondernemen is. Weet dat er iets te kiezen valt, nu én later. Dat (loopbaan)denken willen we graag stimuleren”, aldus Guus Raats, regiodirecteur Alfa-college Groningen.

Op dit moment stroomt ongeveer 40% van de studenten na een opleiding op het Alfa-college door naar het hbo. De kans op werk en persoonlijke ontwikkeling zijn voor hen belangrijke argumenten om door te studeren.

Vorig jaar werd er voor het eerst een hbo-informatiemiddag op Alfa-college Boumaboulevard georganiseerd. Met zo’n 100 deelnemers liggen de verwachtingen voor dit jaar hoog. De voorlichtingen vinden tussen 13.00 en 15.15 uur in twee rondes plaats.

Foto: Siebrand Wiegman

Dit bericht is geplaatst in Nieuws met de tags , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *