Auto-inbreker op heterdaad betrapt

politieauto-1De politie heeft zaterdagochtend een 37-jarige man uit Groningen aangehouden op verdenking van auto-inbraak.

Een getuige zag dat de man zich verdacht ophield rondom geparkeerde campers aan de Bieskemaar in Groningen. Hij alarmeerde de politie. Die zagen de man en spraken hem aan. Hij kon zich niet legitimeren. Bij de fouillering werden bij de man een navigatiesysteem en een portemonnee aangetroffen. Deze goederen bleken even daarvoor te zijn gestolen uit een geparkeerde auto. Daarop is de man op heterdaad aanhouden. Hij is ingesloten voor verhoor.

Golf aan auto-inbraken
In de stad Groningen zijn in nauwelijks een maand tijd ruim 80 auto’s open gebroken. De politie deed afgelopen week een oproep naar getuigen en gaf tips hoe een inbraak mogelijk te voorkomen is. Onderzoek moet uitwijzen of deze 37-jarige verdachte ook met andere autokraken in verband kan worden gebracht.

Belang melden verdachte situaties
Bewoners weten zelf het beste als er iets niet pluis is in hun buurt. Een vreemd figuur die bij huizen naar binnen loert bijvoorbeeld. Of activiteiten bij een huis waarvan u weet dat de bewoners op vakantie zijn. Wanneer u dan 112 belt, kan de politie wellicht heel snel een inbraak voorkomen of een inbreker op heterdaad aanhouden! Het bellen van 112 is bedoeld voor spoed. Dus niet alleen voor levensbedreigende situaties, maar zeker ook wanneer u getuige bent van een misdrijf of het voorbereiden van een inbraak of diefstal. Dus ook wanneer u een verdachte situatie signaleert waarbij de politie een misdrijf kan voorkómen. Kijk op politie.nl voor een filmpje over het belang van het tijdig melden van een verdachte situatie.

Dit bericht is geplaatst in Nieuws, Politieberichten met de tags , , , . Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.