Ballon fiësta Meerstad

Ballonfieasta Meerstad-6De tweede dag van de Ballon Fiësta Meerstad is zeer succesvol verlopen. Met ruim 12.000 bezoekers en 32 traditionele luchtballonnen en special shapes die een vaart hebben gemaakt, was het een echt luchtballonenspektakel. De luchtballonnen waren door de veranderende windrichting erg lang te zien voor het publiek, een record aantal landde weer in de buurt van het terrein.

Ook de randprogrammering kon op veel publieksaandacht rekenen, mede dankzij de bijzondere onderdelen zoals de ‘Fly Inn’ waarbij een aantal luchtballonen laag over het veld kwamen aanvliegen en de feestelijke avondafsluiting d.m.v. een ‘Nightglow’, waarbij de ballonnen als levensgrote lampionnen het terrein op de maat van de muziek verlichten.

De zevende editie van het gezinsevenement begon op vrijdag 2 september met slecht weer en moest hierom op deze eerste dag, vlak nadat de eerste luchtballon was opgestegen, afgelast worden. Gelukkig kon het gratis toegankelijke evenement zaterdag op beter weer rekenen en heeft op deze tweede dag het programma in zijn volledige omvang kunnen plaatsvinden.

Foto’s: Jan Hendrik van der Veen

Dit bericht is geplaatst in Cultuur, In beeld, Nieuws met de tags , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *