Bao Trieu luidt Chinees Nieuwjaar in Groningen in

paddepoel-bao trieu-chinees nieuwjaar-jaar van de slang-10Vandaag is het Chinees Nieuwjaar gevierd bij Bao Trieu in de Groninger wijk Paddepoel, waar  traditioneel de Leeuwendans het nieuwe jaar inluidt. Daarnaast allerlei demonstraties van de vele aspecten van de Chinese sporten.

Kung Hey Fat Choi, Chinees Nieuwjaar Voorjaarsfestival
Chinees Nieuwjaar, of het Voorjaarsfestival, is het belangrijkste feest in China. De datum van Chinees Nieuwjaar hangt af van de stand van de maan, en valt meestal ergens tussen eind januari en begin februari. Dit jaar 10 februari. Officieel duurt het feest drie dagen, maar volgen s de traditie gaat het voorjaarsfestival door tot de 15e van de eerste maan-maand, wanneer het Lantaren Festival plaatsvindt.

De Slang in China
In China wordt de slang vooral gezien als bewaker van verborgen schatten. De Slang is dan ook een goed voorteken, een symbool van slimheid en wijsheid. Een Slang heeft het vermogen obstakels te omzeilen, en kan daarom een nadelige situatie ombuigen tot een voordeel. Maar de Slang kan ook zelfzuchtig en lui zijn, en daarmee goede kansen verspillen.

Deze slideshow vereist JavaScript.

Bekende Slangen
Bekende mensen die geboren zijn in een Jaar van de Slang: Moa Tse-tong, Mahatma Gandhi, Indira Gandhi, Ferdinand Marcos, Abraham Lincoln , Martin Luther King, Grace Kelly, Jacqueline Kennedy, Edgar Allen Poe, Bob Dylan, Charles Darwin, Anne Frank, Carole King.

Dit bericht is geplaatst in Nieuws met de tags , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *