Beatrix onthult eigen portretten in UMCG

HV_20150417_1454Prinses Beatrix heeft vanmiddag een collage van portretten van haarzelf in het Groningse Beatrix Kinderziekenhuis onthuld. De collage is gemaakt door kunstenares Marte Röling.

Het ziekenhuis kreeg een keer eerder een bezoek van de toenmalige koningin. Tot op de dag van vandaag hing er geen portret van haar in het gebouw. Het kinderziekenhuis vroeg verschillende gemeenten om hun een portret van de oud-koningin te schenken. Het gaat om portretten die na de troonswisseling zijn vervangen door afbeeldingen van koning Willem-Alexander.

Na de troonswisseling had het Beatrix Kinderziekenhuis verschillende overheidsinstellingen in het Noorden gevraagd het portret van koningin Beatrix af te staan. Marte Röling schikte die portretten aan de muur met als resultaat: (toen nog) koningin Beatrix in verschillende levensfasen – we zijn ten slotte van de Healthy Ageing.
Samen met de vierjarige Guus, die ook al de taak had bij binnenkomst het boeketje aan te bieden, drukte de prinses op de knop, waarmee de portrettengalerij werd onthuld.
De prinses bezocht de afdeling Neonatologie en had daarna een gesprek met drie patiëntjes van het BKZ.
Toen de prinses tegen vieren vertrok, had het Beatrix Kinderziekenhuis eindelijk een beeltenis van de naamgeefster. En om niets aan het toeval over te laten prijkt vanaf vandaag in kleurige neonletters nu ook Beatrix Kinderziekenhuis op het dak van de kliniek.

Foto’s: Henk Veenstra/UMCG

Dit bericht is geplaatst in Nieuws met de tags , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *