Beelden inbrekers Beijum vanavond in Opsporing verzocht

Het programma Opsporing Verzocht besteedt vanavond, dinsdag 24 februari aandacht aan de inbraak in een woning aan de Barmaheerd in Groningen. Op bewakingsbeelden zijn twee verdachten te zien.

Wat is er gebeurd
Op zaterdag 6 december 2014, tussen 19.00 uur en 23.00 uur, werd ingebroken in een woning aan de Barmaheerd. In de woning werd een vuurwapenkluis opengebroken. Uit de kluis werden twee vuurwapens (pistolen) weggenomen. De koffer, waarin de wapens zaten, werd op maandag 8 december teruggevonden bij de rotonde van de A7 in Joure.

Wapens
Het gaat om twee pistolen van het merk Browning kaliber .22 met linkshandig handvat en een CZ kaliber 9mm en een wisselloop .22. Het is niet bekend of er ook munitie is weggenomen. De eigenaar van de wapens heeft een vergunning en is lid van een schietvereniging.

Bewakingsbeelden
Een bewakingscamera heeft de daders van de inbraak geregistreerd. Het gaat om twee personen, waarvan er één een kous over zijn hoofd heeft. De andere man is herkenbaar in beeld. Het gaat om twee lichtgetinte mannen. Ze wisten de woning binnen te komen door een raam te vernielen aan de achterzijde van de woning. Rond 23.00 uur verlieten de twee het huis. Ze vluchtten in onbekende richting.

Tips en uitzending
De politie is op zoek naar getuigen die iets meer over de identiteit van de inbrekers kunnen zeggen. Ook wil de politie graag weten of er meer getuigen van de inbraak zijn en/of mensen weten waar de wapens zijn gebleven. Heeft u meer informatie voor de politie? Neem dan contact op met de Opsporingstiplijn via 0800-6070. Blijft u liever anoniem, bel dan met Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000. Opsporing Verzocht is elke dinsdag om 20.30 uur op NPO 1 te zien en de herhaling de dag na de reguliere uitzending om 11.40 uur op NPO 2.

Bron en foto’s: Politie Groningen

Dit bericht is geplaatst in Nieuws, Politieberichten met de tags , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *