Benoeming eerste Groningse jongerenombudsman(vrouw)

Raad benoemt eerste Groningse jongerenombudsman Groningen krijgt zijn eerste ombudsman speciaal voor jongeren. Vanuit de gemeenteraad wordt voorgesteld Stadjer Marike Klappe te benoemen als de gemeentelijke jongerenombudsman. Haar taak is onder meer opkomen voor de rechten van jongeren in de gemeente Groningen.

De Groningse gemeenteraad benoemt op woensdag 29 maart de eerste jongerenombudsman van de gemeente. Het presidium van de raad, met daarin alle fractievoorzitters van de politieke partijen en burgemeester Peter den Oudsten, stelt de raad voor om dan Marike Klappe uit Groningen als jongerenombudsman te benoemen.

Marike Klappe (53) is tutor en hogeschooldocent bij het Centrum voor Ontwikkeling aan de Katholieke Pabo in Zwolle. Zij heeft gewerkt in verschillende functies in het onderwijs, en in het domein jeugd bij de gemeente en de Politie Academie. Voor UNICEF was zij actief in Paraguay, Irak, Sri Lanka en Bolivia. Zij studeerde Pedagogiek en Onderwijskunde aan de Rijksuniversiteit Groningen.

Foto: Gemeente Groningen

Dit bericht is geplaatst in Nieuws met de tags , . Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.