Bewoners Brinkfats komen in actie

Afgelopen weken kreeg de SP van Groningen klachten van meerdere huurders van de “Brink-flats” – de twee woontorens bij de Oosterhaven -. De woningen werden eerder verhuurd onder de grens voor sociale huur (kale huur tot € 710,–). Eigenaresse de Stichting Beleggingsfonds ROX die momenteel bezig appartementen die leeg komen te renoveren (de flats zijn 30 jaar oud) en aan nieuwe huurders voor een huurprijs van 1.100 euro te verhuren. Hierdoor komen minder sociale huurwoningen in de stad beschikbaar.

Onderhoud
Daarnaast geven de huurders aan dat er de afgelopen 20 jaar geen groot onderhoud is gepleegd waardoor de appartementen gebreken vertonen. Alleen wanneer nieuwe huurders een woning betrekken wordt er onderhoud gepleegd. Bevendien is het contact met de verhuurder slecht en worden klachten niet of nauwelijks serieus genomen.

SP
SP-fractievoorzitter Jimmy Dijk” ‘Een goede en betaalbare woning voor iedereen. Ook op mooie locaties en in de binnenstad.’
De SP vindt dat iedereen het recht heeft op een goede en betaalbare woning. Ook op mooie locaties en in de binnenstad moet wonen voor iedereen betaalbaar blijven.
De SP zal de situatie van de Brink-flats in de gemeenteraad van Groningen bespreken.

Foto’s archief: Siebrand Wiegman

Eén gedachte over “Bewoners Brinkfats komen in actie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *