Bijstandsgerechtigden kunnen werken met behoud van uitkering

Stadhuis-0813De gemeente Groningen is in november begonnen met het inzetten van ‘flextensiecontracten’, waarbij een bijstandsgerechtigde tijdelijk werkt met behoud van uitkering. Doel is om het voor bijstandsgerechtigden gemakkelijker en lonend te maken om actuele werkervaring op te doen zodat zij sneller de stap kunnen maken naar regulier betaald werk.

Steeds meer werk is tijdelijk of flexibel. Om het voor mensen met een bijstandsuitkering makkelijker en financieel aantrekkelijker te maken om tijdelijk aan de slag te gaan, werkt de gemeente Groningen samen met Flextensie, een sociale onderneming zonder winstoogmerk. Met Flextensie kunnen kandidaten vrijblijvend bouwen aan actuele werkervaring en het netwerk die nodig zijn om er op de arbeidsmarkt weer tussen te komen.

Werking
Tijdens de periode waarin een kandidaat werkt, wordt er een vergoeding per gewerkt uur gegeven, zonder dat de uitkering wordt verrekend of hoeft te worden stopgezet. Doordat de uitkeringsgerechtigde werkervaring opdoet, wordt de kans op uitstroom uit de uitkering groter. Een win-winsituatie voor de kandidaat, de werkgever en de gemeente.

Succes
Er is in de regio al succes behaald met het werken met Flextensie. Via het Werkplein Eemsdelta, dat in april is begonnen met het inzetten van Flextensie, zijn al vijftig personen op basis van een Flextensiecontract aan het werk. Het gaat om kortdurende klussen in verschillende branches.

Foto: Archief Siebrand Wiegman

Dit bericht is geplaatst in Nieuws, Politiek met de tags , , . Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.