Blijf ook op de hoogte van Groningen

Kent u uw stad? Weet u van de hoed en de rand? Platform GRAS en het Groninger Forum presenteren vanaf 13 januari een gloednieuwe, zondagse talkshow: Stand van Stad. Talkshowhost Bram Douwes ontvangt stadse gasten uit de cultuur, de politiek en wetenschap, maar ook denkers en doeners uit achterbuurten en villawijken, kunstenaars en muzikanten.

Stand van Stad is voor nieuwsgierige stadjers dé manier om op de hoogte te raken en te blijven van alles wat Groningen zo ontzettend de moeite waard maakt.

In de eerste aflevering voelt Bram Douwes de nieuwe wethouder Dig Istha aan de tand over de cultuur in Groningen. Istha vertelt ook wat hem op is gevallen in Stad en van welke plek hij nu al tabak heeft. Doeke Sijens van de Bibliotheek Groningen geeft een gouden leestip, Jan Doevendans is er met een bericht over stadse natuur. Cobien Nieuwpoort en Roelof Jonker vertellen over “Het Geheim van Selwerd” een muziektheaterproject dat in de steigers staat.

Nijestee-directeur Pieter Bregman spreekt over hoe hij zijn woningvoorraad duurzamer maakt, Dick Janssen vertelt over de plannen om Kardinge energieneutraal te maken en we praten na met de Groningse sprintster Bo van der Werff over het NK-sprint dat in datzelfde Kardinge werd verreden. Stuart Mavis maakt muziek. We hebben het met Elien van den Hoek, artistiek leider van jeugdtheatergezelschap Het Houten Huis, over hun verhuizing naar het Noorden en de plannen die ze smeedden voor mooie voorstellingen in Groningen. Michael Hermse neusde in het archief naar Groningen in eerdere winters. We blikken vooruit naar het International Film Festival Rotterdam in Groningen. En we blikken terug op Eurosonic Noorderslag met niemand minder dan Ellen ten Damme!

Stand van Stad is een samenwerking tussen Platform GRAS en het Groninger Forum.

De eerstvolgende afleveringen van Stand van Stad vinden plaats op zondag 13 januari, 10 februari, 10 maart en 14 april.

Foto: Siebrand Wiegman

Dit bericht is geplaatst in Nieuws, Uitgaan met de tags , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *