Boosterprik bij GGD Groningen vanaf 19 november

Vanaf vrijdag 19 november start GGD Groningen met het geven van de boosterprik tegen corona aan 80-plussers die zelfstandig naar onze vaccinatielocaties kunnen komen. Deze mensen krijgen bovenop de vaccinatie die zij eerder kregen nog een vaccin, de booster, om de bescherming tegen ernstige ziekte en ziekenhuisopnames op hoog niveau te houden.

Voor wie
Allereerst zijn de meest kwetsbaren aan de beurt voor de boosterprik, te beginnen bij de mobiele 80-plussers. 18 november vallen de eerste uitnodigingen op de deurmat. In deze brief staat hoe zij telefonisch of online een afspraak kunnen maken voor de boosterprik. De prik wordt gegeven minimaal 6 maanden na de eerdere coronavaccinaties of -besmetting. De vaccinatie is mogelijk minimaal 14 dagen voor of na de griepprik.

Daarna krijgen achtereenvolgens de 70-plussers en de 60-plussers een uitnodiging voor de boosterprik. Zorgmedewerkers en bewoners van zorginstellingen komen ook in aanmerking voor de boosterprik. Tot slot is iedereen tot 60 jaar in de gelegenheid om deze vaccinatie te halen.

Samen met partner een vaccinatie
Mensen die samen met hun partner willen komen, maken telefonisch een afspraak. De partner moet 60 jaar of ouder zijn. En voor uw partner geldt uiteraard ook dat de laatste volledige coronavaccinatie of besmetting met covid-19 een half jaar geleden moet zijn.

Vaccinatielocaties
De boosterprik wordt gegeven op de verschillende locaties van GGD Groningen, verspreid over de provincie. Zo kan een afspraak voor deze boosterprik gemaakt worden op een vaccinatielocatie dichtbij huis.

Foto’s: Siebrand Wiegman & rechtenvrij PixaBay

Dit bericht is geplaatst in Nieuws met de tags , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *