Bouwkraan Forum op grote hoogte

Kraan verhogen BAM-3240Toen ik vanochtend uit mijn raam keek kon ik mijn ogen niet geloven. De bouwkraan van bouwonderneming BAM – voor de bouw van het Forum – werd stukje voor stukje een beetje verhoogd en bereikt bijna de hoogte van de Martinitoren zo te zien. Als de voet eenmaal is geïnstalleerd, schuift een zogenaamde uitbreidingssectie, waarin een torensectie past, telkens een stuk van de kraan omhoog tot de gewenste hoogte van de kraan is bereikt. Of dit de gewenste hoogte is blijft voor ons nog even een vraag.

Op de laatste foto is duidelijk te zien dat de kraan boven de kroon van de martinitoren uitsteekt!

Foto’s: Siebrand Wiegman

Dit bericht is geplaatst in Foto, Nieuws met de tags , , . Bookmark de permalink.

1 Reactie naar Bouwkraan Forum op grote hoogte

 1. Derk van hoorn schreef:

  Dag beste mensen
  Ik ben de machinist op deze torenkraan
  Ik woon in Hattem nabij Zwolle
  De haakhoogte van deze groene kraan is 95 meter
  Na volgende week wordt de gele kraan opgebouwd tot een haakhoogte van 85 meter
  Ik weet zeker als de kranen worden gedemonteerd dat er iets mooi,s staat waar iedere Groninger trots op mag zijn
  Vr Gr Derk van Hoorn

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *