Bowie op de Markt

DavidBowie_gron_mus--2Op vrijdag 14 augustus presenteren poptempel Vera en het Groninger Forum met openluchtbioscoop Zienemaan & Sterren het legendarische laatste concert van David Bowie als Ziggy Stardust. Bowie-fan of niet: deze grootse wederopstanding van Ziggy mag je niet missen, want 42 jaar na dato is Bowie nog steeds een buitengewoon betoverende artiest.

Grote Markt als megabioscoop
Na het succes van ‘Brood op de Markt’ vorig jaar, verandert de Grote Markt in Groningen op 14 augustus aanstaande wederom in een megabioscoop. Geniet van de unieke concertsfeer op een zitzak vooraan, staand bij de bar of op de trappen van het stadhuis. De toegang is gratis, het scherm is reusachtig (18 x 10 meter) en deze cultfilm (op 35mm!) is eenmalig te zien.

Ziggy Stardust and the Spiders from Mars
Regisseur D.A. Pennebaker, bekend van Don’t Look Back over Bob Dylan, zou op die bewuste avond in 1973 slechts een paar nummers opnemen, maar hij besloot het hele concert te registreren. Een gouden greep, zo bleek, want voordat Rock ’n’ Roll Suicide werd ingezet zei Bowie: ‘Not only is this the last show of the tour, but it’s the last show that we’ll ever do.’ Gelukkig voor de ontgoochelde fans en pers bleek dit een uitspraak van het persona Ziggy te zijn en ging Bowie door met muziek maken als nooit tevoren.

Meer Bowie in Groningen
Bowie op de Markt is de kick-off van het Bowie-filmprogramma in het Groninger Forum dat later dit jaar start in het kader van de tentoonstelling Bowie is in het Groninger Museum.

Foto: licentie Groninger Museum

Dit bericht is geplaatst in Cultuur, Nieuws, Uitgaan met de tags , , , . Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *