Brand bij NOVO doet hulpdiensten groots uitrukken

In het gebouw van de NOVO aan de Kornalijnlaan in de stad Groningen heeft woensdag eind van de middag een korte maar felle brand gewoed. Rond de klok van 17:15 uur werd de brandweer gealarmeerd middels een automatisch brandalarm.

Hierop rukten de posten van de brandweer in Vinkhuizen en Sontweg uit. Tijdens het aanrijden naar de brand werd er door de bedrijfshulpverlening kenbaar gemaakt dat er daadwerkelijk een brand in het pand was.

De brandweer schaalde vanwege de omvang van het gebouw op naar ”GRIP 1” , een procedure waarbij meer hulpdiensten ter plekke komen en gecoördineerd het incident gaan bestrijden. Aangekomen bij het des betreffende pand gingen brandweerlieden op onderzoek. Hieruit kwam naar voren dat op de zolder van één van de appartementen brand was ontstaan bij de ketel. De brandweer heeft had dit vuur snel onder controle , waarna al gauw het sein brandmeester kon worden gegeven. Bij de brand raakte zover bekend niemand gewond. Over de exacte oorzaak van de brand is niks bekend.

Foto’s: Raymond Bos

Dit bericht is geplaatst in 112 met de tags . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *