Burgemeester bezoekt 100-jarige mevrouw Bos

Burgemeester Peter den Oudsten bezocht vandaag, 1 juli mevrouw S.G.E. Bos-van der Laan. Zij viert haar 100ste verjaardag thuis aan de Zaagmuldersweg in Groningen. 

Mevrouw Bos is geboren in Kloosterburen maar woont sinds haar huwelijk in 1957 in de Groninger Oosterparkwijk. Voor haar huwelijk heeft mevrouw gewerkt in een kindertehuis op Schiermonnikoog. Terug in Groningen was mevrouw Bos werkzaam in het oude RK Ziekenhuis aan de Hereweg. Vervolgens heeft ze met veel plezier jarenlang gewerkt bij de voormalige V&D. 

Mevrouw dopt nog letterlijk haar eigen boontjes, want er gaat niets boven een eigen gekookte maaltijd. Maar ook neemt ze één keer per week nog deel aan sportoefeningen bij haar in de straat. Inmiddels is ze één van de oudste deelnemers. Ook een autoritje naar Termuntenzijl voor een gebakken visje of een bezoek aan haar 96-jarige zus is echt genieten voor mevrouw. 

Mevrouw volgt het nieuws op de voet: ze leest de krant, kijkt naar het journaal en is een groot voetballiefhebber. Vroeger ging ze met haar man naar de wedstrijden van
FC Groningen.

Foto’s: Siebrand Wiegman

Dit bericht is geplaatst in Nieuws met de tags , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *