Burgemeester bezoekt 100-jarige mevrouw Weegenaar-Jansen

Vandaag, augustus 2018 bezocht burgemeester Peter den Oudsten mevrouw C. (Cornelia) Weegenaar-Jansen.
Oma Corrie werd vandaag honderd jaar. 

Cornelia (roepnaam Corrie) Jansen is geboren op 28 augustus 1918 in de stad Groningen als tweede dochter van Gerrit Jansen en Johanna Mulder. Het gezin bestaat uit vader, moeder en vijf kinderen. Haar moeder had een manufacturenzaak en vader was timmerman. Als jong meisje helpt Corrie al mee in de winkel en brengt zij haar vrije tijd door op het Paterswoldsemeer. Hier heeft haar vader een zomerhuisje gebouwd; zeilen is een favoriete tijdsbesteding.

Mevrouw is in 1941 gehuwd met Jan Weegenaar, die in 1973 is overleden. Het echtpaar krijgt drie kinderen, waarvan de oudste dochter is overleden. Na enige tijd vindt ze opnieuw het geluk bij een nieuwe partner.

Mevrouw Weegenaar heeft veel van de wereld gezien; twee zussen emigreerden naar Amerika en een andere zus woont in Canada. Ze heeft ze verschillende keren bezocht. Ook is ze onder andere in Noorwegen, Spanje en Marokko geweest.

Mevrouw is een heel opgewekte, positief ingestelde en sterke vrouw met een sterke wil om te leven. Ze geniet nog volop van haar kinderen, acht kleinkinderen en vijftien achterkleinkinderen. Ze is rap van tong, is graag onder de mensen en knoopt snel een praatje aan en zorgt goed voor zichzelf. Vroeger kon ze mooi piano spelen, ook zong ze graag liedjes. 

Mevrouw heeft altijd in de stad Groningen gewoond waarvan de laatste tien jaar in Maartenshof aan de Schaaksport.

Foto’s: Siebrand Wiegman

Dit bericht is geplaatst in Nieuws met de tags , , . Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.