Burgemeester bezoekt 105-jarige mevrouw Tol

Mevr Tol 105 jaar-0746Burgemeester Peter Rehwinkel bezocht vanmiddag (25 oktober) mevrouw A. Tol-Mud in woonzorgcentrum Oosterparkheem. Zij vierde haar 105e verjaardag. 

Mevrouw (Anneke) Tol-Mud is geboren op 25 oktober 1908 te Leichlingen (Duitsland) als tweede kind in een arbeidersgezin met in totaal 7 kinderen. Ze groeide op in Nederland, in Opende. Toen ze 12 jaar was en de lagere school had doorlopen, moest zij gaan werken bij een papierfabriek in de omgeving. Na enige tijd kwam ze als dienstmeisje te werken bij een boerenfamilie. Toen ze wat ouder werd kwam ze in betrekking bij een familie in Groningen.

Tijdens deze periode kreeg ze verkering met Hendrik Martinus Tol, waar ze op 22 december 1932 mee trouwde. Uit dit huwelijk werden 4 kinderen geboren. Tijdens haar huwelijk werkte mevrouw Tol-Mud in de huishouding bij diverse families. De heer Tol overleed in 1984 op 82-jarige leeftijd..

Nadat mevrouw Tol-Mud vijfenzeventig jaar aan de Irislaan had gewoond, verhuisde ze ruim vijf jaar geleden naar woonzorgcentrum Oosterparkheem waar ze met veel plezier woont.

Mevrouw A. Tol-Mud heeft 4 kleinkinderen en 9 achterkleinkinderen.

Foto’s: Siebrand Wiegman
Dit bericht is geplaatst in Nieuws met de tags , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *