Burgemeester bezoekt zusterstad Tianjin (China)

Burgemeester Peter den Oudsten brengt deze week een officieel bezoek van enkele dagen aan de Chinese zusterstad Tianjin. Hij staat aan het hoofd van een delegatie van dertig personen, afkomstig van het UMCG, de Hanzehogeschool, bedrijfsleven en de gemeente Groningen. Het werkbezoek van de Groninger delegatie vindt plaats van dinsdag 18 april tot zaterdag  22 april. 

Hoogtepunt van de reis van de Groningers vormt de komende vestiging van een permanente vertegenwoordiging van Groningen in Tianjin. Vanuit dit Groningen Office worden straks de belangen van Groningen – UMCG, Hanzehogeschool, ondernemers en gemeente – behartigd.

IMG_0127Een ander hoogtepunt betreft de opening donderdagmiddag 20 april van de Health Campus in Wuqing, een voorstad van Tianjin. De Hanzehogeschool werkt daarbij samen met de Tianjin University of Traditional Chinese Medicine. Op het Health Campus wordt onderzoek gedaan, vindt productontwikkeling plaats en zijn er opleidingen op het gebied van Health, gezonde voeding, fysiotherapie en revalidatietherapie. De Hanzehogeschool levert onder meer een onderzoeker en onderwijs op het gebied van revalidatie en fysiotherapie. Het Groninger bedrijf Lode levert de apparatuur op het gebied van ergotherapie.

Foto’s: Archief Siebrand Wiegman & Ken Marshall (Flickr)

Dit bericht is geplaatst in Nieuws, Politiek met de tags , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *