Burgemeester Den Oudsten geeft het startsein voor het buurtpreventieteam Vinkhuizen

Bewoners van de wijk Vinkhuizen hebben het buurtpreventieteam opgericht.

buurtpreventie Vinkhuizen--2Meehelpen om de leefbaarheid en veiligheid in de eigen buurt te vergroten is waar het om gaat bij buurtpreventie. Dit team bestaat uit oplettende buurtbewoners, die zich mede verantwoordelijk voelen voor de leefbaarheid en veiligheid in hun buurt.

De officiële presentatie aan de wijk werd in aanwezigheid van burgemeester Peter den Oudsten en chef basisteam Zuid Ron Schaftenaar werd verricht in winkelcentrum Vinkhuizen.

Buurtpreventieteam
De vrijwilligers van het buurtpreventieteam lopen of fietsen regelmatig een rondje door hun buurt. Ze dragen een opvallend hesje zodat ze herkenbaar zijn. Tijdens hun rondje kijken ze hoe de buurt schoner en veiliger kan worden. Ook gaan ze in gesprek met andere buurtbewoners.

Signaleren en melden
De vrijwilligers van een buurtpreventieteam mogen hetzelfde als iedere andere buurtbewoner: signaleren en melden van overlast, zwerfvuil, vernielingen en incidenten. Het is zeker geen extra ‘bewakingsdienst’ in de wijk. Ook is het niet de bedoeling controle uit te oefenen of inbreuk te maken op het privéleven van anderen.

Zelfstandig
Het initiatief komt uit de buurt. Het buurtpreventieteam werkt zelfstandig. Buurtbewoners benaderen elkaar en zorgen voor het werven van deelnemers.

Foto’s: Raymond Bos.

Dit bericht is geplaatst in Nieuws met de tags , , . Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.