Burgemeester Den Oudsten installeert eerste kinderburgemeester van Groningen

Tijdens de raadsvergadering van woensdag 27 september krijgt Groningen er een tweede burgemeester bij. Want dan wordt Javano Zwiers (11) als eerste kinderburgemeester van Groningen geïnstalleerd. Hij krijgt een echte kinderburgemeestersketting omgehangen.

 

De kinderburgemeester is een initiatief van de politieke partijen Student en Stad, 100% Groningen en GroenLinks in de gemeenteraad om kinderen een duidelijkere stem te geven. En om ze te stimuleren om na te denken en mee te praten over wat zij belangrijk vinden in de stad. Javano is het hele schooljaar kinderburgemeester. Hij vergezelt burgemeester Peter den Oudsten en jeugdwethouder Mattias Gijsbertsen tijdens representatieve taken.Armoede

Als kinderburgemeester zit Javano ook de Groningse Raad van Kinderen voor. Deze Raad van Kinderen wordt volgende week, 5 oktober, geïnstalleerd. Deze raad gaat zich met het onderwerp ‘armoede’ bezighouden.

Alle Groningse kinderen van groep 6 en 7 konden kinderburgemeester worden. Een jury koos 7 kinderen die een echte campagne voerden om stemmen te werven. Zo’n 500 mensen hebben gestemd. Javano wist met zijn slogan ‘Javano weet wat goed is voor elk kind’ de meeste stemmen binnen te halen. Rosalyn Martina (9) kreeg na Javano de meeste stemmen. Zij wordt woensdag als loco-burgemeester geïnstalleerd.

Foto’s: Kees Molenaar

Dit bericht is geplaatst in Nieuws, Politiek met de tags . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *