CDA: Geen prostituees onder de 21 jaar in Groningen

A-kwartier-1456aHet CDA en de ChristenUnie in de stad Groningen willen de minimumleeftijd voor prostituees verhogen van 18 naar 21 jaar. Beide partijen vinden dat tieners niet in de prostitutiewereld vol misstanden thuishoren. Gemeenten hebben de mogelijkheid om via de lokale wetgeving de minimumleeftijd voor prostitutie te verhogen, in Amsterdam is dat al gebeurd.

Afgelopen weken zijn in de documentaire ‘Jojanneke in de Prostitutie’ de misstanden die samenhangen met prostitutie aan de kaak gesteld. De documentaire zette scherp neer dat er heel veel jonge en kwetsbare vrouwen slachtoffer zijn van seksuele uitbuiting en mensenhandel.
CDA raadslid Anne Kuik: ‘Het is walgelijk om te zien hoeveel misstanden in de zogenaamde ‘legale prostitutie’ plaatsvinden. Wij moeten opkomen voor deze kwetsbare groep tienermeisjes en voorkomen dat ze in een levensechte nachtmerrie terecht komen.’

In een brief aan de raad stellen het CDA en de ChristenUnie voor om de lokale verordening aan te passen, omdat zelf stappen willen zetten om misstanden tegen te gaan ze niet meer willen wachten op de trage wetgeving in Den Haag en. ChristenUnie raadslid Edward Koopmans: ‘Gedwongen prostitutie is een moderne vorm van slavernij. Daar kunnen we onze ogen niet voor sluiten. Met dit voorstel voor een leeftijdsverhoging wordt het pooiers en loverboys moeilijker gemaakt om tieners tot prostitutie te dwingen.’ De twee partijen agenderen dit voorstel in de Gemeenteraad.

Foto: Siebrand  Wiegman

Dit bericht is geplaatst in Nieuws met de tags , , . Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *