Chinees Festival in Hortus Haren

Laatst bijgewerkt op

haren-chinees-festival-10-939x600Groningen Confucius Institute organiseerde vandaag zaterdag 26 september een Chinees Festival in ‘Het verborgen rijk van Ming’, de sfeervolle Chinese Tuin in de Hortus botanicus in Haren. Na de officiële opening door de voorzitter van het bestuur van het Groningen Confucius Institute, burgemeester Den Oudsten van Groningen, werden bezoekers getrakteerd op een kleurrijk aanbod van Chinese muziek, dans en film. Naast toekijken was het mogelijk om zelf de Chinese cultuur te ervaren, door deel te nemen aan één of meerdere workshops. Van Kung Fu tot Kalligrafie, van Chinese taal tot Chinees knopen. ’s Middags las schrijfster Lulu Wang, bekend van o.a. ‘Het Lelietheater’theeceremonie een verhaal voor.

Burgemeester Peter den Oudsten verrichtte de opening door de leeuwen wakker te maken. De leeuwendans werd verzorgt door Kung Fu/Wushu Society Bao Trie uit de Groninger wijk Paddepoel.

Alle foto’s van de morgensessie: klik hier

Na de opening een optreden van Jiang Wei die op haar cucurbit fluit het liet “Bamboo under the Moonlight ten gehore bracht. Ingrid Fischer, die inmiddels vier jaar Chinees heeft leren spreken, zong een Chinees lied waarna Wu Heying Chinese liederen op de fluit aan het publiek liet horen. De ochtendsessie werd afgesloten met een demo.nstratie van een vrij nieuwe sport; Roli Ball

‘Het verborgen rijk van Ming’ bestaat dit jaar 20 jaar en is uniek in Europa. De ommuurde tuin met daarin het Chinese Theehuis ‘Het kreunen van de draak’ is door de stadsarchitect van Shanghai ontworpen en door Chinese werkkrachten gebouwd met authentieke Chinese bouwmaterialen. ’s Middags worden enkele rondleidingen gegeven door de tuin, waarbij verteld wordt over de bouwwijze en – stijl en de symboliek in de tuin.

Foto’s: Focusgroningen

Dit bericht is geplaatst in Cultuur, Geen categorie, Nieuws met de tags , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *