Chris Huizinga wint sportstimuleringsprijs 2015

sport-sportstimuleringsprijs-groepsfoto-2Wethouder Paul de Rook heeft op donderdag 4 februari de sportstimuleringsprijs 2015 van de gemeente Groningen uitgereikt aan de 18-jarige inline-skater en schaatser Chris Huizinga. Hij ontving de prijs, omdat hij op zeer hoog niveau topsport bedrijft. In 2015 werd hij 1e op het WK junioren inline-skaten op de puntenkoers. Dit is een bijzonder knappe prestatie; in Nederland is inline-skaten misschien niet zo’n grote sport, maar wereldwijd gezien wel.

Overige genomineerden
Voor de sportstimuleringsprijs 2015 werden ook de sporttalenten Marcel Bosker en Marieke Tienstra genomineerd.

sport-sportstimuleringsprijs-marcel bosker-2Marcel Bosker is een geboren Groninger, opgegroeid in Zwitserland. Marcel Bosker heeft in 2015 de snelste seizoentijden voor A-junioren op laaglandbanen op de 1500 meter en de 3000 meter op zijn naam staan. Verder werd hij begin 2015 derde op de WK junioren in het algemeen klassement. In november jl. reed hij als junior een baanrecord op de 3000 meter tijdens de World Cup in Kardinge.

 

sport-sportstimuleringsprijs-marieke tienstra-1De derde genomineerde voor de sportstimuleringsprijs was Marieke Tienstra. Marieke is zeer veelzijdig en presteert goed op diverse slagen; op zowel op de korte baan als de lange baan in en dat in een grote sport als zwemmen. Ze maakt veel trainingsuren en combineert dit goed met het VWO. Op het NK heeft ze verschillende titels behaald en tijdens het EK is ze op zowel de 4×100 m wisselslag als de 4×200 m vrije slag tweede geworden.

Sportpenningen

Naast de sportstimuleringsprijs reikte wethouder Paul de Rook op 4 februari ook 13 gemeentelijke sportpenningen uit. Twaalf daarvan gaan naar individuele sporters en sportteams die een goede prestatie op nationaal of internationaal niveau hebben geleverd in 2015.

sport-sportstimuleringsprijs-groepsfoto-1

De gemeente vindt het belangrijk om sporters die in de stad wonen of trainen te waarderen voor hun prestaties en jonge talenten aan te moedigen. Ook hecht de gemeente eraan om mensen en organisaties te waarderen voor wat ze doen voor de breedtesport. De sportstimuleringsprijs voor jong sporttalent bestaat sinds 1991. De prijs is een bronzen beeld van Jan Steen en een geldbedrag van € 1.250,-.

Foto’s: FocusGroningen

 

Dit bericht is geplaatst in Nieuws, Sport met de tags , . Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.