ChristenUnie en Student&Stad verbaasd over knalroze pand Lets Gro

CU en Student&Stad gaan vragen stellen aan het college over de gang van zaken.

roze-gebouw-gr-markt-deel-2-2758In opdracht van de gemeente Groningen is afgelopen weekend het hoekpand aan de Grote Markt-Poelestraat felroze geverfd. Dit is gebeurd in het kader van een activiteit op Let’s Gro. De CU en Student&Stad vragen zich af of de gemeente hier niet met twee maten meet.

Onlangs kreeg een ondernemer aan de Oude Kijk in ’t Jatstraat namelijk een berisping omdat zij de gevel van haar pand in een andere kleur had geverfd.

roze-gebouw-gr-markt-deel-2-2751Zij moet haar pand opnieuw verven omdat er geen vergunning was aangevraagd. Bovendien is haar verteld dat, al had ze deze wel aangevraagd, deze niet verleend zou worden.

Modderfiguur
Arjen Banach, raadslid Student&Stad: “Het kan natuurlijk niet zo zijn dat de gemeente naar eigen inzicht gevels in de stad van een andere kleur kan voorzien terwijl ondernemers aan strenge regels moeten voldoen om het straatbeeld mooi te houden”.
“Ik vraag mij stellig af of de kosten opwegen tegen de opbrengsten van deze ludieke actie. Een festival dat haar focus heeft op een duurzame samenleving slaat een beetje een modderfiguur door een gigantische gevel over te schilderen. Verf is helaas meestal geen vriend van het milieu”. Aldus Inge Jongman, fractievoorzitter ChristenUnie.

Foto’s: Siebrand Wiegman

Dit bericht is geplaatst in Foto, Nieuws, Politiek met de tags , , , . Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.