Clash komt terug!

Na zes jaar radiostilte is het zo ver: Clash komt terug!


Kyteman (Colin Benders) sloeg in 2015 een nieuwe muzikale koers in en richtte zich op de modulaire synthesizer. Eén van zijn eerste optredens met dit instrument was in Paradiso tijdens het Amsterdam Dance Event. Foto: Jelmer de Haas

Vrijdag 26 mei is De Machinefabriek het toneel van Clash #01, een eerste botsing tussen een clubnacht en een expositie. Modular synth tovenaar Colin Benders (ook bekend als Kyteman) gaat voor het eerst in Groningen een van zijn geniale, onvoorspelbare sets gaat doen. Daarnaast zijn vier opkomende kunstenaars uitgenodigd om hun werk te tonen: Bert Scholten, Dragan Glamocic, Hannes Andersson en Lee McDonald. DJ-collectief 030303 sluit de avond af. 

Wat is Clash?
Clash is een festival waarbij het publiek onderdeel is van een vervreemdende botsing tussen elektronische (live) muziek en hedendaagse kunst. Clash doorbreekt en herdefinieert conventies van festivals en exposities door eigentijdse kunst en elektronisch georiënteerde muziek op een unieke manier bij elkaar te brengen. In 2011 was de voorlopig laatste editie van het evenement in de Oosterpoort. Op 1 april 2018 is het oude Zeefgebouw op het Suikerunieterrein het toneel voor de eerste grote festivaleditie van Clash onder een nieuwe organisatie. Dit jaar wordt begonnen met een aantal kleinere events om het vernieuwde Clash te introduceren, waarvan Clash #01 op 26 mei de eerste is.

Programma Clash #01
Colin Benders is een producer met een voorliefde voor onmogelijke projecten. We hebben hem in vele muzikale gedaanten zien opduiken, waaronder Kyteman. Tegenwoordig ligt zijn focus op een live elektronisch danceproject waarbij hij uitsluitend gebruik maakt van modulaire synthesizers. Nog voordat hij onder de naam Colin Benders muziek uitgebracht heeft, worden zijn streams wereldwijd al door duizenden mensen bekeken. Momenteel werkt Benders aan een EP en maakt hij zich klaar voor het festivalseizoen. We zijn vereerd dat we hem, voordat hij op Lowlands, Dekmantel en Awakenings staat, nog in een intieme clubsetting in Groningen aan jullie kunnen presenteren.

Foto: Jelmer de Haas

Dit bericht is geplaatst in Uitgaan met de tags , . Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *