College en raad Ten Boer lopen mee met fakkeloptocht

Burgemeester, wethouders en raadsleden van gemeente Ten Boer lopen vrijdagavond 19 januari mee met de fakkeloptocht tegen gaswinning. Onder de titel Genoeg = Genoeg organiseert de Groninger Bodem Beweging opnieuw een protestmars door de stad Groningen. 

College en raad van Ten Boer ondersteunen dit protest omdat ook zij vinden dat het na de recente aardbeving bij Zeerijp genoeg is. Genoeg met afwachten in onzekerheid over hoe de aardbevingsschade wordt opgelost. Genoeg met de vertraging in de versterkingoperatie. En genoeg met vragen om serieuze aandacht voor de aardbevingsproblemen.

Oproep
Het college van Ten Boer roept andere Groningse gemeentebestuurders op om ook bij de fakkeloptocht aan te sluiten. ,,Zo kunnen we gezamenlijk een krachtig signaal afgeven aan minister Wiebes dat de inwoners van onze gemeenten klaar zijn met alle vertraging en onzekerheid’’, aldus burgemeester Frank de Vries van Ten Boer.

Fakkeloptocht
De fakkeloptocht start om 19.30 uur vanaf de Vismarkt in Groningen. Meer informatie is te vinden op de website van de Groninger Bodem Beweging.

Foto: Archief Siebrand Wiegman

Dit bericht is geplaatst in Nieuws, Politiek met de tags , . Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.