College over succes Walt Disney in Stripmuseum

Stripmuseum DonaldDuck-1437Wat maakt Disney zo succesvol? Daar komen kinderen en volwassenen op 4 januari achter in Het Nederlands Stripmuseum Groningen. Han Peekel, presentator van het televisieprogramma Avro’s Wordt Vervolgd, geeft een college over Disney. 

In de afgelopen 85 jaar groeiden twee en een half miljard kinderen op met Walt Disney. Niemand heeft in de twintigste eeuw zoveel invloed gehad op de eerste ontwikkeling van de fantasie- en droomwereld van jeugdigen als Disney.
Wordt vervolgd-8969Han Peekel heeft 17 jaar lang het enige Strip- en Tekenfilmprogramma op televisie gepresenteerd. Zijn kennis over de meest succesvolle strips en tekenfilms wordt in Het Nederlands Stripmuseum gedeeld. Daarnaast ontrafelt hij aan de hand van talloze fragmenten uit documentaires, bioscoopjournaals, tekenfilms en eigen archief materiaal een aantal verrassende facetten uit het leven van Walt Disney.

Het college vindt plaats op zaterdag 4 januari 2014 van 13.30 tot 14.30 uur en is geschikt voor alle leeftijden. Bij veel animo wordt er een tweede college gegeven.

Foto’s: Archief Siebrand Wiegman

Dit bericht is geplaatst in Museum, Nieuws met de tags , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *