Constructief gesprek over de maaltijden in de Vondelflat

Vrijdagochtend is in het stadhuis van Groningen gesproken over de maaltijden in de Vondelflat. Onder leiding van wethouder Ton Schroor hebben twee leden van de Raad van Toezicht van de flat en vier bewoners van de flat een goed gesprek met elkaar gehad. 

Tijdens het gesprek heeft iedereen zijn mening en standpunten kunnen delen en zijn in gezamenlijkheid de volgende conclusies getrokken.

Enquête
Afgesproken is dat de komende twee weken door de gemeente een enquête onder de bewoners van de flat wordt afgenomen. De vraag hierbij is of de bewoners vrije keuze willen in hun maaltijden of dat dit via een collectief contract moet blijven lopen. Afgesproken is dat de vragen persoonlijk aan de bewoners van de flat gesteld worden. Het bestuur en de bewonersvereniging kondigen dit onderzoekje aan.

Vervolggesprek
Over drie weken wordt een vervolggesprek gehouden over de uitkomsten. Dan worden de resultaten van het onderzoek besproken en hopen we tot een goede oplossing voor de maaltijdvoorziening in de serviceflat te komen. In de tussentijd is er een ‘status quo’ waarbij geen sprake is van juridische stappen en waarbij de situatie rondom de maaltijdvoorziening zoals die is ontstaan, toegestaan wordt.

Rust terug
Gezamenlijk hebben de partijen geconcludeerd dat het belangrijk is dat de rust in de Vondelflat terugkeert. Afgesproken is daarom dat deze verklaring het enige is dat op dit moment naar buiten wordt gebracht en we hopen dat dit wordt gerespecteerd.

Foto: Siebrand Wiegman

Dit bericht is geplaatst in Nieuws, Politiek met de tags , . Bookmark de permalink.

1 Reactie naar Constructief gesprek over de maaltijden in de Vondelflat

  1. Pingback: Staatssecretaris wil zijn vingers niet branden - JouwStad | GroningenJouwStad | Groningen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *