Convenant met defensie ondertekend door Arbeidsmarktregio Groningen

groningen-centrum-stadhuis-grote markt-ondertekening convenant arbeidsmarktregio defensie-4Vandaag, 2 juli, tekende wethouder Roeland van der Schaaf, namens de arbeidsmarktregio Groningen, een convenant met Defensie in aanwezigheid van Mirjam Sterk, de ambassadeur Aanpak Jeugdwerkloosheid. Defensie is een grote werkgever en heeft jaarlijks ongeveer 4000 vacatures en zo’n 3.000 opleidingsplaatsen voor jongeren tot 27 jaar. Mirjam Sterk heeft bij alle gemeenten in Nederland aandacht gevraagd voor deze werkgever.

De arbeidsmarktregio Groningen ziet kansen en wil jongeren stimuleren om bij Defensie aan de slag te gaan. Defensie stelt bovendien werkfitstageplaatsen beschikbaar voor jongeren.

De bestrijding van de jeugdwerkloosheid is voor de gemeenten in Groningen en Noord-Drenthe een belangrijk onderwerp. Onder de vlag van het Regionaal Actieplan Jeugdwerkloosheid loopt in deze regio een groot aantal projecten en acties waarvan de resultaten al eerder aan mevrouw Sterk zijn gepresenteerd.

Deze diashow vereist JavaScript.

Het convenant met Defensie is hierop een mooie aanvulling. Juist voor jongeren zonder een goede opleiding biedt dit convenant kansen, omdat het kan gaan om een opleidingstraject gevolgd door een baan. Jongeren die belangstelling hebben kunnen zich melden bij het Werkplein in de gemeente waar ze wonen.

Tijdens het tweede deel van haar bezoek zal mevrouw Mirjam Sterk geïnformeerd worden over andere Groningse projecten zoals Noorderbaanbattle. De Noorderbaanbattle is gestart in de stad Groningen, loopt inmiddels in Hoogezand en Assen en sinds kort ook in Winsum. Kern van deze aanpak is dat werkzoekende jongeren elkaar helpen op weg naar een werkervaringsplaats of een baan. Ze worden daarin begeleid door vrijwillige coaches. Er zijn tot nu 51 deelnemers en 29 hebben er al een baan gevonden.

De jeugdwerkloosheid in onze arbeidsmarktregio is nog steeds hoog. Het aantal ingeschreven werkzoekende jongeren is ruim 5.350.

Foto’s: FocusGroningen

Delen:

Dit bericht is geplaatst in Nieuws, Politiek met de tags , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *